Undervandsjagt

Undervandsjagt er en ældgammel jagt- og fiske metode, som går hundredvis af år tilbage, og har været praktiseret i en stor del af Verden. Inden for de seneste 10 år er undervandsjagt blevet mere populært i Norden, hvor man med en god jagt dragt, kan jage hele året rundt. I Danmark kan der fanges mange forskellige fiskearter, og langt de fleste egner sig til, at tage med hjem til køkkenet. Udover jagten på fisk, er det også jagten på den gode oplevelse, som man kan have under overfladen.

Hvordan?

Undervandsjagt kan udføres på mange forskellige måder, og der er rig mulighed for at fange fisk, også som nybegynder. Det kan dog være en god ide at følges med mere erfarne jægere i klubben, da fiskene kan være svære at finde.

Udstyr

For at komme i gang med undervandsjagt er det en god ide med følgende:

  • Maske
  • Snorkel
  • Våddragt, handsker og sokker
  • Blybælte
  • Svømmefødder
  • Harpun 75cm
  • Bøje (line til bøje)

I Roskilde Frømandsklub er der flere aktive jægere, som gerne deler ud af deres erfaringer, og der arrangeres løbende fælles ture. I vinterhalvåret er der svømmehalstid 2 gange om ugen, hvor man i trygge rammer, kan blive bedre til at fridykke og undervandsjage. Er du interesseret i undervandsjagt og vil gerne høre mere, så skriv til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .

Graduering i Roskilde Frømandsklub

Da det ikke er alle der har lyst til at stille op i konkurrencer, men godt vil have muligheden for at måle sig mod andre, har vi i klubben lavet vores eget gradueringssystem.

Grad: Definition:
Undervandsjæger af 1. grad  1 havørred(dag), 2 pelagiske fisk (torsk, havørred, multe, havbars, aborre)
Undervandsjæger af 2. grad  2 pelagiske fisk (torsk, havørred, multe, havbars, aborre), 4 fladfisk
Undervandsjæger af 3. grad  1 pighvar/slethvar/søtunge, 3 skrubber, 1 rødspætte
Undervandsjæger af 4. grad  1 rødspætte, 3 skrubber
Undervandsjæger af 5. grad  3 skrubber