Langeland i sensommeren

Skrevet af Søren Arnvig - Mandag, 16 august 2021.

Vi skulle have været på klubbens traditionelle sensommertur til Lysekil. Desværre kom vi for sent med bookingen, så det blev i stedet en tur til det sydlige Langeland, med en enkelt afstikker til Lillebælt. Torsdag var det Jannik, Rasmus, Jakob og Søren der nåede Augustenborg på et sent eftermiddagsdyk. Forbavsende fin sigt på 6-8 meter i 14 meters dybde. Augustenborg huser nogle fine vragtorsk, som dog ikke lod sig indfange til nærmere artsbestemmelse. Margit og Henrik dukkede op på havnen i Bagenkop om aftenen og vi besøgte den lokale havnegrill for en enkelt flæskestegssandwich. 4 ud af 6 stjerner herfra.

Fredag formiddag gik turen til M36 aka "Den omvendte". Et udfordrende dyk både pga. der altid er noget strøm og fordi vraget ligger næsten på hovedet. Man skal helt til bunden og lidt ind under for at se overbygningen og dækket. Til gengæld står de to skruer flot i frit vand. Kenneth og Jens nåede frem til eftermiddagsdykket på "Island", et pænt stort vrag, som står flot på styrbord side med mange detlajer og med masser af liv. Vi nåede netop i havn, da det begyndte at blæse op og aftenritualet stod på vaskeægte garagefyldning og grillning af oksemørbrad i god sidevind.

Lørdag fortsatte blæsten og vi kørte til Lillebælt, for at tage et dyk ved Borgsted Banke. Hvert hold fik 60 minutter og så var det ellers med at fordele tiden. Holdet før os havde set Hummer, så Jakob og jeg tog den nedover skrænterne på udkig efter de små klokrabater, vi nåede 43 m og kiggede på en lille torsk, ingen hummer. På vejen op stødte vi ind i nogle flotte brandgopler og inkasserede lige lidt "Kisses of fire", stadig ingen hummer. Nogen i klubben synes det er meget tech agtigt med lav GF, så vi lå på deko i 24 minutter og hyggede os med at kigge på sukkertang og søstjerner.

Vi kom lidt sent hjem til huset, (noget med en elbil og en ladestander...), så menuen stod på grillpølser med kartoffelsalat og lidt bryg fra Refsvindinge. Senere stod den på oprydning i barskabet og vi kunne med god samvittighed tømme sjatter fra tre flasker portvin og lidt irsk whiskey, fortyndet med kaffe, farin og flødeskum.

Søndag blæste det stadig, så formiddagen gik med pakning af grej, diverse forbedringer på huset og en lille udflugt til Langelandsfortet. Hvis nogen keder sig en aften i klubben, kan man evt. prøve at spørge Jens, om han kender noget til dysekanoner.

Kommentarer (1)

  • Jakob Johansen

    16 august 2021 at 13:26 |
    WTF...
    Det var altså kun 22 minutter!

Skriv en kommentar

Log ind, for at skrive en kommentar